Upplagt för höjdhoppsrysare

Uppdaterad
Publicerad

Världens bästa höjdhoppare ställs inför nya rivalmöten i Birmingham Grand Prix på söndag 24 augusti. SVT sänder Diamond League-tävlingen med start 16.00 direkt i SVT Play, och i efterhand, i sin helhet, från kl 18.00 i SVT2.

Herrarnas höjd har utan tvekan det mest konkurrenskraftiga startfältet på Diamond League-galan i Birmingham. Alla medaljörerna från friidrotts-VM i Moskva förra året tävlar på Alexander Stadium. Efter hittills i år högklassiga höjdresultat talar mycket för att det 21 år gamla världsrekordet på nytt kan hotas.

Bohdan Bondarenko, Ukraina, och Mutaz Essa Barshim, Qatar, har årsbästat efter fantastiska hopp på 2.42 i New York tidigare i år – båda finns med i Birmingham. Kanadensaren Derek Drouin, som vann i London i mitten av jumli, samt tävlingens tvåa den gången, Erik Kynard, USA, finns även de i startfältet.

Diamond League

Trippla segrar

Bondarenko satte nivån i början av året när han flög över 2.40 i säsongens första tävling. Ukrainaren har vunnit tre av Diamond League-tävlingarna i år, vilket placerar honom i topp i Diamond League-totalen i höjd. En seger i Birmingham och han är nära att lägga beslag på den magnifika Diamond League-diamanten.

Rivalmöte

Barshim kommer göra allt för att ta segern från Bondarenko. Deras rivalitet växer för varje tävling. VM-silvermedaljören från Qatar, Barshim, är alltid underhållande att se, och han kan fortfarande vinna diamanten, om han lyckas vinna här i Birmingham.

Två svenskar deltagare

Två svenskar tävlar i Birmingham. Michel Tornéus, som gjorde 8,03 vid DN-Galan senast, får sällskap av diskuskastaren Daniel Ståhl.

Sändningstider:

Söndag 24 augusti

18.00-20.00 i SVT2: Diamond League (i sin helhet i efterhand)

16.00-18.00 i Play: Diamond League (direkt)

Kommentatorer: Jacob Hård och Anders Gärderud.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Diamond League

Mer i ämnet