Inför STCC-helgen: ”Försöker hitta något de andra inte hittar”

Uppdaterad
Publicerad

Det är fyra omgångar kvar i STCC. Nu har turen kommit till Östersund och Thed Björk har ett fast grepp om mästerskapet. Han leder med 22 poäng före sin antagonist Richard Göransson.

– Det är väldigt mycket som talar för Björk. Han är i en väldigt bra form, och har ett starkt team bakom sig som verkligen jobbar ihop för att de ska vinna, säger SVT:s expert Jonas Kruse om slaget i sammandraget.

Totalledande Thed Björk hoppas kunna utnyttja träningstiden på den nya banan.

STCC 2013

– Det är en ny bana här i Östersund. Den är ny för alla och helt ny för mig. Jag skulle säga att min nyckel är en stark teamkompis i Fredrik Ekblom. Vi pushar varandra under träningen och försöker att hitta det där lilla extra. Så är det alltid när man kommer till en ny bana – om man kan träna sig fram och hitta någonting som de andra inte hinner hitta, då har man en fördel, säger Björk till SVT Sport.

Sändningen från Östersund startar i Play från 12.50, eller i SVT1 från 14.00.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2013

Mer i ämnet