Foto: TT Nyhetsbyrån

Blanka Vlasic och Emma Green till DN-Galan

Uppdaterad
Publicerad

Höjdhopparprofilerna Blanka Vlasic och Emma Green är klara för DN-galan. – Jag känner bra stöd från publiken när jag är i Sverige, säger Vlasic i ett pressmeddelande.

Det blir en höjdhopparduell på Stockholms stadion när DN Galan går av stapeln den 21 augusti. Blanka Vlasic och Emma Green är båda tillbaka i världstoppen efter skador. Vlasic är världstvåa med sina 2.00 från galor i Paris och London och Emma Green hoppade nylien 1.93 i London.

Båda hopparna deltar i EM i Schweiz innan DN Galan och passar på att hylla publiken i Stockholm.

– Stockholms Stadion är den plats där jag hoppat näst högst i min karriär och där har jag stadionrekord med 2.07 från 2007. Efter Europamästerskapen i Zürich ska det bli kul att komma till DN Galan och den fina stämningen som det är alltid är där. Jag känner ett bra stöd från publiken när jag är i Sverige, säger Blanka Vlasic i ett pressmeddelande.

Publiken viktig

Även Emma Green hyllar publiken.

– Det känns skönt att vara igång med utomhussäsongen och jag fick en positiv start i London. DN Galan är alltid en av årets höjdpunkter med en publik som kan höjdhopp. Det är en tävling jag ser starkt fram emot.

Kvinnliga höjdhoppet har under de senaste åren ofta varit en höjdpunkt vid DN Galan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.