Eskil Kinneberg spurtar hem segern till IFK Göteborg i tiomila. Foto: TT Nyhetsbyrån

Blåvit seger i Tiomila

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg slog till och blev det första svenska lag som vann herrklassen i Tiomila sedan 2005 och bärgade den andra svenska segern sedan 1996.

– Helt underbart, man är tårögd. Vi har kämpat så hårt för att lyckas, säger Fredrik Löwegren, ledare i IFK Göteborg till SVT Sport.

Stor hjälte blev norrmannen Eskil Kinneberg som sprang hem segern på sista sträckan.

Måste det vara en norrman som gör det för att ett svenskt lag ska vinna?

–Tydligen behövs det en norrman. Allvarligt talat så kunde det varit vem som helst i laget, säger Kinneberg till SVT Sport och skrattar.

Under glädjescenerna efter målgången messade man fotbollsklubben och hade en önskan/krav: ”Vi förväntar oss en guldpytt nu”.

Damlaget stämplade fel

Damlaget som utmanade herrarna inledde bra, men tyvärr stämplade man fel och blev utan slutresultat. Tove Alexandersson stod dock för en riktigt stark insats på ”långa natten”.

– Det är grejen att vi ställde upp som är det viktiga, inte var vi hamnade, sa en inte alltför nedstämd Lizzie Ingham till SVT efteråt.

Resultat Tiomila

1) IFK Göteborg 613:50

2) Halden +0:03

3) Kalevan Rasti +0:12

4) IFK Lidingö +2:04

5) Södertälje-Nykvarn +2:35

6) Tyrving +3:18

7) Turun Metsänkävijät, +10:48

8) Frol +10:52

9) Malungs OK +11:35

10) Stora Tuna +11:38

Segerlaget: Andreas Sølberg, Jonas Pilblad, Francois Gonon, Simon Smedberg, Vetle Ruud Bråten, Tobias Noborn, Thor Nørskov, Johan Högstrand, Søren Schwartz, Eskil Kinneberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.