Firar med ett avgrundsvrål – se tyskans rekordglädje

Uppdaterad
Publicerad

När VM i skeleton avgjordes i tyska Altenberg bjöd Tina Hermann hemmapubliken på ett riktigt segervrål. Frågan är om någon varit så glad över en skeleton-seger någonsin förut. Anledningen: hon både vann guldet och slog nytt banrekord.

Hermann gick ut som tvåa i sista heatet och körde in på 57,77 efter ett felfritt åk.

När det stod klart att sist ut startande, schweiziskan Marina Gilardoni, gick i mål på 58,63 och slutade på en andraplats i totalen visste glädjen inga gränser för tyskan.

– Det här drömåket, banrekordet, räcker till VM-guld. Hon vinner alltså med totalt 22 hundradelar och kör in nästan åtta tiondelar på Gilardoni i sista heatet, summerar SVT:s kommentator Matts Egeholm.

”Det är galet”

Ingen dam har någonsin klockats på en snabbare tid på banan.

VM-guldet är 27-åriga Tina Hermanns tredje i karriären.

– Det är galet. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag var frustrerad över att jag inte hade fått till ett perfekt åk tidigare i tävlingen. Men jag visste att jag kunde slå banrekord här. Innan sista heatet sade jag till mig själv: ”Det är nu eller aldrig”, säger Hermann till internationella bob- och skeletonförbundet.

Om sitt segervrål säger tyskan:

– Väl i vinnarbåset släppte jag på alla hämningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.