Klara Bodinson klarade i kväll VM-kvalgränsen på 3 000 meter hinder. Foto: Anders Wiklund/TT

Bodinson klar för VM i Peking

Uppdaterad
Publicerad

För att säkra VM-biljetten krävdes 9.44 i kväll av Klara Bodinson och Charlotta Fougberg på Memorial Rasschaert. Bodinson klarade gränsen på tiden 9.40,21 – men Fougberg får vänta på ny chans efter att ha missat med knappt tre sekunder.

”Ett perfekt lopp”, säger Bodinson.

I kväll tävlade Charlotta Fougberg och Klara Bodinson på Memorial Rasschaert i belgiska Ninove i hopp om att klara VM-kvalgränsen på 3 000 meter hinder och där med kvalificera sig till VM i Peking senare i augusti. 

För att säkra en VM-biljett krävdes 9.44 på distansen. Klara Bodinson klarade VM-gränsen med tiden 9.40,21 och är nu klar för VM i Peking.           

Friidrotts-VM

”Varit stökiga lopp”

– Det känns jättebra. Äntligen fick man ta den där tiden! Jag har inte fått till något perfekt lopp innan. Det har varit stökiga lopp, varma lopp, men i dag fick jag till det, säger hon till gp.se, där hon berättar att hon inte hunnit tänka så mycket på VM.

– Det har jag inte hunnit titta på. Nu ska jag njuta lite. Sedan får jag ta upp tävlingsfokuset igen.         

Charlotta Fougberg får tyvärr vänta på en VM-biljett efter att hon missat kvalgränsen med knappt tre sekunder. Redan nästa helg får Fougberg en ny chans att säkra VM-platsen då SM avgörs i Söderhamn.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet