Bolt tillbaka på ”favoritbana”

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnan Usain Bolt springer i kväll sitt första lopp i Europa för säsongen – och det första sedan augusti förra året.

Om drygt tre månader inleds friidrotts-VM i kinesiska huvudstaden Peking. Usain Bolt har fina minnen från arenan ”Fågelboet”, det var där han tog en guldtrippel och satte nytt världsrekord på 100 meter vid OS 2008. Jamaicanen är även regerande världsmästare på distanserna – men i år saknar han fortfarande bra tider. Bolt har årsbästa på 10,12 på 100 meter och 20,20 på 200 meter.

– Jag är i mycket bättre form nu än tidigare, säger Usain Bolt vid en presskonferens inför kvällens lopp.

Friidrott säsong 2015

Fokuserar på 200 meter under försäsongen

Och Bolt kommer att springa på en bana som han trivs på. På Metskystadion har han tidigare sprungit sex gånger – och vunnit alla. Bolt har dessutom arenarekordet på 19,83. I kväll kommer han att spexa i startblocket på 200 meter.

– Jag kommer att fokusera på 200 meter i år för jag tror att det kommer att ge mig en boost till resultaten på 100 meter.

”Vill överträffa min bedrift”

Och han planerar för att springa så många lopp han kan för att vara på topp under friidrotts-VM i slutet av sommaren.

– Jag har fokus på Peking. Och jag vill åka dit och överträffa min senaste bedrift när jag slog världsrekordet på 9,69, säger Bolt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet