Linda Bergström. Arkiv. Foto: Bildbyrån

Ängbys pingisdamer i SM-final

Uppdaterad
Publicerad

Ängbys damlag i bordtennis har gått fram till SM-final efter att ha besegrat Storfors med 5-1, samma siffror som i Stockholm i onsdags.

– Det var väldigt stabilt och alla spelarna var på hugget. Det var lite jämnare än i onsdags men vi var ändå klart överlägsna, säger Ängbys sportchef Mikael Frank till SVT Sport. Finalserien inleds 20 maj.

Där möter man antingen de två senaste årens mästare Eslöv eller Dänningelanda från Växjö som spelar sin andra semifinal (i bäst av tre) i morgon och eventuellt på söndag.

I finalen jagar Ängby, som drar sig ur Pingisligan i höst på grund av spelarflykt och ekonomiska problem, sitt första guld.

”Eslöv blir storfavorit”

– Det blir väl tredje eller fjärde finalen, vi var i några på 1980-talet, men det är Eslöv som blir storfavorit. De har ju seriens bästa spelare som i 99 fall av 100 vinner sina tre matcher, så vi måste plocka segrar mot de andra. Det är vi som kommer att ha kniven mot strupen, funderar Frank inför den troliga finalen.

Till hösten finns inte laget kvar, ett märkligt konstaterande för ett lag som kan bli svenska mästare.

– Tyvärr är det så men vi fick inte ihop det och beslutet togs redan för en månad sedan, säger Frank.

Den svenska landslagsspelaren Linda Bergström och rumänskan Roxana Istrate grundlade med två segrar var.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.