Linda Bergström och Anton Källberg får OS-platser i singel. Foto: Bildbyrån.

Bekräftat: Anton Källberg och Linda Bergström får OS-platser i singel

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det bekräftat. Anton Källberg och Linda Bergström får de första OS-platserna i bordtennisens singelspel.

SVT Sport har varit i kontakt med förbundskaptenen Jörgen Persson som bekräftar att den i världen tolfterankade Källberg i form av bäst rankade svenska spelare får platsen med automatik i samband med att nästa rankinglista släpps på tisdag.

Svenskarna har spelat stjärnspäckade Saudi Smash i Jeddah den här veckan och samtliga slogs ut i första omgången, vilket inte gav någon skillnad i rankingen.

OS i Paris 2024

Varje land får ha två spelare med i singelspelet i OS i Paris.

Truls Möregårdh ligger bra till för att få andra platsen

Den andra platsen kommer Jörgen Persson i sin roll som förbundskapten att ta ut. Där finns 18-rankade Truls Möregårdh och 23-rankade Mattias Falck att välja bland. 47-rankade Kristian Karlsson, uttagen i mixed med Stina Källberg, har sedan tidigare en plats laget och kan också teoretiskt bli uttagen i singel.

Jörgen Persson avstår att ge några kommentarer tills det blir officiellt nästa vecka.

Bland damerna är det klart att 27-rankade Linda Bergström kommer att få Sveriges ena plats i singel.

– Ja, hon är högst rankade och kommer att få den ena platsen. Den andra får jag fundera över, säger damernas förbundskapten Tobias Bergman till SVT Sport från Jeddah.

Sverige har platser i singel, mixed och ett herr-och ett damlag i Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet