Xu Hui, Peter Andersson, Robert Svensson och Mattias Översjö. Foto: TT

Familjen som satt Eslöv på kartan

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Andersson har drivit Eslövs AI i 40 år. På söndag kan familjen kröna en framgångsrik förening med ett guld i Champions League.

– Familjen Andersson är stark och vi jobbar tillsammans. Vi är tränare, vi är ledare och vi hjälper till i kiosken under matcherna. Utan familjen Andersson tror jag inte att vi hade haft de framgångarna som vi har i dag, säger Thomas Andersson, klubbens ordförande och äldsta sonen i familjen, till SVT Sport.

Sedan mitten av 70-talet har familjen varit engagerad i Eslövs AI.

I dag är äldsta sonen Thomas ordförande, Peter är tränare för A-laget, Mattias för ungdomslagen och yngsta dottern Caroline engagerad i det mesta runt föreningen. Mamma Majvi och pappa Birger håller koll på ekonomin, caféverksamhet och lottförsäljning.

Kan som första svenska lag bli CL-mästare

I måndags tog klubben hem sitt elfte SM-guld på tolv år. På söndag kan lilla Eslöv bli mästare i Champions League. Det har inget svenskt lag lyckats med tidigare.

– Det vore naturligtvis väldigt stort. Det kunde man knappast drömma om. Vi var rankade som lag nummer 14 av 16 stycken. Så visst är det en överraskning, säger Peter Andersson, mellanbror och tränare.

Se finalreturen direkt på SVT Play och här på sajten/appen.

Så sänder SVT CL-finalen på söndag

16.55-20.00 Pontoise Cergy-Eslöv SVT Play och svt.se/sport

Kommentator: Staffan Lindeborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.