Foto: TT Nyhetsbyrån

ITTF hotar Malaysia efter visumstrul

Uppdaterad
Publicerad

Malaysia får inte arrangera några bordtennismästerskap i framtiden om de inte tillåter israeliska spelare att delta i lag-VM i februari, säger Internationella bordtennisförbundet (ITTF).

Det muslimska Malaysia har inga diplomatiska förbindelser med Israel och ännu har inga israeliska bordtennisspelare fått visum inför VM.

”Får de inga visum får inte Malaysia arrangera några mästerskap framöver”, säger ITTF:s vd Judit Farago i ett e-postmeddelande till AFP.

Rapporter säger att även om det israeliska laget tillåts vara med kan deras flagga och nationalsång förbjudas i tävlingen, som inleds den 28 februari. Israel var inte med i ungdoms-VM i segling i Malaysia i december efter ett liknande bråk om visum och flaggor.

Konflikten mellan Malaysia och Israel har pågått länge. Under en cricketturnering 1997, där Israel var med, hölls demonstrationer mot Israel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.