Jörgen Persson, en av svensk pingis genom tiderna allra största spelare. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jörgen Persson gör debut som SVT-expert

Uppdaterad
Publicerad

Jörgen Persson, fd världsmästare i bordtennis, debuterar den här veckan som SVT Sports expertkommentator i bordtennis. Debuten blir på ”hemmaplan” – årets World Cup arrangeras nämligen i Halmstad med början på fredag – och SVT Sport sänder direkt på svt.se/sport i tre dagar.

– Det ska bli roligt och inspirerande, säger Jörgen Persson till SVT Sport. Nu har vi ju dessutom två svenskar med i tävlingen.

World Cup spelas en gång varje år och bara 20 spelare får delta. En svensk är kvalificerad, Kristian Karlsson och dessutom fick talangen 18-årige junioreuropamästaren Anton Källberg ett wild card nyligen av det Internationella Bordtennisförbundet.

– Den nyblivne Europamästaren Ovtcharov är också med och inte minst de bästa kineserna, bl a världsmästaren Ma Long, säger Jörgen.

Jörgen Persson spelade själv många gånger World Cup och det är i år 30 år sedan han VM-debuterade – också det på ”hemmaplan”. VM 1985 spelades i Scandinavium, Göteborg.

– Mina största meriter är förstås VM-guldet i lag 1987 och mitt VM-guld i singel 1991, påpekar Jörgen.

Så sänds World Cup i Halmstad:

16 oktober:

13.00-14.30 SVT Play

15.00-16.30 SVT Play

18.00-20.15 SVT Play

17 oktober:

17.00-20.00 SVT Play

18 oktober:

11.30-13.00 SVT Play

15.30-16.30 SVT Play

Kommentator: Staffan Lindeborg

Expert: Jörgen Persson

Stjärnspäckat startfält

20 av världens bästa spelare på herrsidan gör upp i World Cup i Halmstad 16-18 oktober. Några av toppnamnen är regerande världsmästaren Ma Long, Kina, världstvåan Xu Xin, Kina, världstrean Fan Zhendong, Kina, sjätterankade japanen Jun Mizutani och Europaettan Dimitrij Ovtcharov.

SVT Sport i sociala medier

Twitter: @SVTSport

Instagram: @SVTSport

Facebook: SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.