Kristian Karlsson. Foto: Bildbyrån.

Karlsson vidare – Gerell borta

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlsson var lägst rankad i sin grupp i Europa Top 16 i bordtennis i Gondomar, Portugal. Det brydde sig svensken inte om.

24-åringen vann först mot Robert Gardos, Österrike, med 3–0 i set och besegrade sedan hemmaspelaren Marcos Freitas, tredjeseedad i turneringen, i en kvällsthriller med setsiffrorna 11–9, 12–10, 8–11, 11–9.

Då spelade det ingen roll att det blev förlust mot tysken Bastian Steger. Karlsson är klar för kvartsfinal på lördagen.

Även Pär Gerell hade chansen inför den tredje och sista gruppspelsomgången. Han inledde med förlust mot Vladimir Samsonov, Vitryssland, vann i tre raka set mot fransmannen Adrien Mattenet och behövde 3–1 i set mot Stefan Fegerl, Österrike.

Det såg bra ut i nära två set. Gerell vann det första med 11–5 och hade greppet om det andra. Då rasade det. Fegerl vände till 11–9, kvitterade till 1–1 och vann sedan set tre och fyra av bara farten, 11–5, 11–7.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.