Karlsson hade problem redan under EM. Foto: Bildbyrån

Svenske World Cup-fyran fotskadad

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlsson, Sveriges högst rankade bordtennisspelare, är skadad och kommer att tvingas till vila i minst två veckor. ”Det känns riktigt surt men skönt att magnetröntgen visade att jag inte drabbats av en stressfraktur i ena foten”, säger Karlsson till SVT Sport.

Kristian Karlsson tvingas nu avstå minst fyra matcher med klubblaget i Düsseldorf som i morgon kväll spelar en Champions League-match i Frankrike.

Dessutom missar han landslagets EM-kvalmatch mot Slovakien nästa tisdag.

– Jag är förstås osäker på när jag kan spela igen men förhoppningsvis blir det till vår egen storturnering SOC i Stockholm som börjar 15 november, säger Karlsson.

Nära att bryta EM

Kristian Karlsson plågas av en inflammation i foten och den blev inte bättre av det intensiva matchandet under EM i Budapest i förra veckan där han och Mattias Karlsson bland annat vann ett EM-brons i dubbel.

– Jag var nära att bryta turneringen egentligen varje morgon men bet ihop, avslöjar nu Karlsson för SVT Sport.

Kristian Karlsson har haft få möjligheter till vila under året eftersom han spelade OS i somras.

Hans största framgång under 2016 är förstås när han avancerade till semifinal i World Cup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.