Kristian Karlsson och hans franska klubb ska försöka vända underläge 1-3 i returen i Champions League-finalen mot Eslöv. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Kristian Karlsson tackar för sig i Paris med CL-final

Uppdaterad
Publicerad

Det blir bara 500 åskådare som får se bordtennnisfinalen på plats i Paris i morgon när svenska mästarna Eslöv möter Pontoise-Cergy på grund av säkerhetsskäl. Den svenske OS-spelaren Kristian Karlsson gör sin sista match för Paris-klubben innan Düsseldorf väntar nästa säsong.

Borgmästarämbetet i staden beslutade i början av veckan att publikkapaciteten i ”Salle  Pierre de Coubertin” begränsas av säkerhetsskäl.

– Klubben har försökt att ändra beslutet men nu är det kört, säger Kristian Karlsson, som spelar för det franska mästarlaget, till SVT Sport.

– Det är jättetrist, i semifinalmatchen hade vi 1 300 åskådare i arenan.

Sista matchen för Karlsson med sitt Pontoise

Kristian Karlsson har spelat för Pontoise-Cergy i tre säsonger och finalen i morgon blir hans allra sista match för klubben. Nästa säsong spelar Kristian för Düsseldorf i Tyskland.

– Det känns väldigt speciellt måste jag säga och jag tror vi har en bra chans att vända underläget mot Eslöv, tror Kristian.

Under Kristians tre år i klubben har Pontoise vunnit franska ligan två gånger och Champions League en gång -  det var säsongen 2013/14.

Men den första finalmatchen för tre veckor sedan vann Eslöv med 3-1.

– Då satt jag på bänken, imorgon ska jag spela, lovar Kristian.

Hälsoproblem efter OS-kvalet i Halmstad

Kristian hade problem med hälsan i ett par veckor efter OS-kvalet i april hemma i Halmstad och det var skälet till att han inte spelade i Eslöv. Men sedan har han varit med i de två ligamatcherna som avslutade den inhemska säsongen.

– Formen känns god, jag vann tre av fyra matcher nu senast, säger Kristian. Eslöv har det bästa utgångsläget efter 3-1-segern på hemmaplan och setkvoten är 9-5 om nu den faktorn skulle bli avgörande i händelse av en franska 3-1-vinst.

– Vi är ruskigt starka på hemmaplan och just därför är det så tråkigt att så många missar att se matchen live imorgon, påpekar Kristian Karlsson.

Den här säsongen har Pontoise bara förlorat två matcher i hemmaarenan – dels i ligan mot toppkonkurrenten Chartres och dels i höstas i gruppspelet av Champions League mot just Eslöv. 

Troliga laguppställlningar:

Pontoise Cergy:

Marcos Freitas                        

Kristian Karlsson                        

Tristan Flore

Eslöv:                

Xu Hui                        

Robert Svensson                        

Mattias Översjö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.