Foto: TT Nyhetsbyrå

Li Fen gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

I december gjorde hon sin senaste tävling. I maj födde hon sitt andra barn.

Nu gör Li Fen comeback i pingishagen.

Sveriges regerande Europamästare i bordtennis är anmäld till singelturneringen i EM i Jekaterinburg, Ryssland, i månadsskiftet september-oktober.

Men det blir världstour-turneringarna i Olomouc, Tjeckien, och Wels, Österrike, 2-6 september, som avgör om det blir något försvar av EM-titeln för Li Fen.

– Det ska bli väldigt intressant att se hennes dagsform nu när hon är tillbaka i hagen igen. Vi hoppas på att hon känner sig bra och att hon kan vara med på EM, men det återstår att se, säger damernas förbundskapten Thomas von Scheele på förbundsnätsidan.

Den andra svenskan i Olomouc, Matilda Ekholm, spelar bara dubbel (med Lea Rakovac från Kroatien) som ett led i förberedelserna inför EM.

Till skillnad mot Li Fen fick alla svenska herrar kvala till huvudturneringen som inleds på fredagen. Även om toppkineserna inte finns på plats, så är det hög klass på startfältet. Alla sex svenskar gick rent genom kvalgruppspelet, men Anton Källberg föll i extrakval. Kristian Karlsson, Pär Gerell, Jon Persson, Jens Lundquist och Mattias Karlsson är klara för spel i huvudturneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.