Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Publiken häpnas över Linda Bergströms boll med världsettan: ”En fantastisk duell” Foto: Internationella bordtennisförbundet

Linda Bergström i duell med kinesiska världsettan: ”Dagens bästa poäng”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade mot Kina på bortaplan i den första gruppspelsmatchen i den nya lagtävlingen Mixed Team World Cup i Chengdu. Dock fick Linda Bergström uppmärksamhet när hon var inblandad i dagens bästa poäng.

Det var i andra set som Bergström hamnade i en våldsam duell med den överlägsna kinesiska världsettan Sun Yingsha, en duell som kinesiskan till slut vann.

Poängen utsågs efteråt till dagens bästa den första dagen av den nya turneringen som kom till efter en svensk motion 2021. Publiken hänfördes flera gånger under poängen.

– Det var en fantastisk duell, en fantastisk poäng, och vilken brejkboll, utbröt den engelskspråkige kommentatorn på internationella bordtennisförbundets hemsida.

Sun Yingsha vann även matchen – med 3-0 (11-9,11-5,12-10).

I mixeddubbeln vann det kinesiska paret Lin/Wang mot Kristian Karlsson i par med Stina Källberg med 3-0 (11-9,11-2,11-4).

Puerto Rico och Hongkong i gruppen

I den tredje matchen vann Wang Chuqin mot Anton Källberg med 2-0 (11-6,11-7).

Därmed vann Kina matchen med 8-0. I det annorlunda formatet spelar man till ett lag har åtta vunna set.

Övriga lag i gruppen är Puerto Rico och Hongkong,där de två bästa lagen går till steg 2. Sverige spelar sina två återstående gruppspelsmatcher under tisdagen.

– Först och främst så hoppas jag att vi klarar av att avancera vidare ifrån det första gruppspelet. Når vi upp till vår normala nivå så finns det goda chanser för det, sade förbundskaptenen Tobias Bergman till det svenska förbundet före matchen mot Kina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.