Nytt EM-guld för Ahlquist

Uppdaterad
Publicerad

Anna-Carin Ahlquist blev drottningen vid pingis-EM i parasport i danska Vejle. Efter sitt guld i singel tidigare i veckan plockade hon hem ytterligare ett i lag tillsammans med Ingela Lundbäck i klass 4-5. ”Jag har väntat på det här sedan 2011 när vi förlorade finalen i Split”, säger Ahlquist till SVT Sport.

Ahlquist vann den avgörande singeln mot Serbien och säkrade Sveriges 2-1-seger.

–  Jag hade avgörande matchen, hon spelade jättebra. Jag fick ge det sista jag hade, jag är rätt sliten nu efter många matcher, men det höll och jag spelade bra, säger Ahlquist till SVT Sport.

Den paralympiska mästarinnan från London 2012 har dominerat stort i EM och vann varenda match i både singel och lag.

– Det känns helt fantastiskt, jag känner mig helt omtumlad. Det är så roligt, jag har väntat på det här sen 2011 när vi förlorade finalen i Split.

Känner du dig som drottningen av EM?

– Haha, det vet jag inte om jag känner mig som! Men det känns fantastiskt att ha vunnit två guld – jag har inte lyckats med det tidigare. Jag är fantastiskt nöjd med spelet, prestation och resultat. Det känns otroligt skönt att vi kunde ro hem det.

Det blev ytterligare två svenska lagmedaljer, båda brons, den sista dagen av EM. Alexander Öhgren/Viktor Sjöqvist tog hem bronspengen i klass 3 och Emil Andersson, Fabian Rignell och Linus Karlsson i klass 8.

Totalt vann Sverige åtta medaljer, två guld och sex brons, i EM.

TT

Agnes Windelhed, SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.