Foto: TT Nyhetsbyrå

Succéstart för Mathilda Ekholm

Uppdaterad
Publicerad

Mathilda Ekholm har inlett det nya pingisåret strålande. I morgon spelar hon final tillsammans med Georgina Pota i damdubbel i Protourtävlingen i Budapest.

– Mathilda är bra i dubbel och har förberett sig utmärkt inför årets första tävling, säger Peter Sartz till Svt Sport. Sartz är ny förbundskapten för damlandslaget sedan årsskiftet.

Mathilda Ekholm och ungerskan Pota har haft stora gemensamma framgångar tidigare. På SOC i november gick paret till semifinal. Och tanken är att de ska spela VM senare i år tillsammans.

– Det är inte omöjligt utan att de kan bli kvartsfinalseedade, menar Peter Sartz.

I finalen i morgon söndag möter Ekholm/Pota ett kinesiskt par – Chen och Li. Men på tisdag spelar Mathilda mot ungerskan.

Sveriges damlandslag möter då Ungern i en avgörande EM-kvalmatch i Budapest.

– Mathilda har vunnit de fyra senaste singelmatcherna mot Pota men vi måste vinna matchen med 3-1 för att kunna vinna kvalgruppen, påpekar förbundskaptenen Sartz.

I det svenska laget på tisdag ingår också  f d europamästarinnan Li Fen och Linda Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.