Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Stina Källbergs avgörande matchboll Foto: Svensk Bordtennis

Tredje raka SM-guldet för Stina Källberg – stressad efter fyra missade matchbollar

Uppdaterad
Publicerad

Stina Källberg tog sitt tredje raka SM-guld i bordtennis efter vinsten i Halmstad. För tredje finalen i rad besegrade hon Linda Bergström – 4-2 i set denna gång.

– Det känns fantastiskt, speciellt med tanke på hur matchen var med fyra matchbollar i fjärde set och tappade det och även femte set och då blev jag lite stressad. Därför är det en så himla skön känsla att vinna, säger Källberg till SVT Sport och får en grattiskram av brorsan Anton som laddade för sin final.

Källberg gick fram till två matchbollar vid 10-8 och avgjorde direkt när Bergström skar en backhand ut för 11-8. Det krävdes totalt fem matchbollar för att vinna matchen (11-6,11-4,11-7,12-14,3-11,11-8).

Källberg bättre rankad

Det såg ut att bli en överkörning när Källberg gick fram till 3-0 i set och skaffade sig tre matchbollar vid 10-7 men Bergström räddade även en fjärde matchboll vid 12-11 och vände till setseger med 12-14 och tog även nästa set och skapade nerv genom att reducera till 3-2 i set.

Sverige-ettan Bergström har en ganska mycket bättre ranking som 32:a i världen mot Källbergs 64. När det drar ihop sig till SM-finaler spelar sådant ingen större roll.

Bergand utmattad efter sex matcher

Filippa Bergand spelade sex matcher i olika klasser under dagen med knappt någon vila alls. Hon gick till semi i damsingeln där hon förlorade mot slutsegraren Källberg med 4-1.

– Det har varit alldeles för tajt och jag har ont i hela kroppen, säger Bergand som spelade hem ett SM-guld i mixed med Martin Friis.

I finalen slog man Truls Möregårdh i par med flickvännen Leah Tveit Muskantor med 3-2, 11-5 i skilje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.