Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdh har redan säkrat SM-guldet i singel. Nu jagar han lagguldet med sitt Eslöv. Foto: TT

Truls Möregårdh förde Eslöv till SM-final

Uppdaterad
Publicerad

Redan efter den andra semifinalmatchen blev finalparet i herrarnas SM-slutspel klart: Truls Möregårds Eslöv kommer att få möta Söderhamn.

– Det blir jämnt och tufft. De har varit väldigt stabila, så vi kommer att ha tuff press på oss, säger Möregårdh till Skånska Dagbladet och föreslog gratis korv till publiken för att locka mycket folk till hallen.

I kväll vann Eslöv över Spårvägen med 4-1 (4-2 i första matchen i tisdags) medan Söderhamn vann mot BTK Rekord med 4-0 (4-2).

Möregårdh vann sina matcher med 3-0 precis som i tisdags.

Mot Harald Andersson blev det klara siffror (11-7,11-8,11-5) medan Anthony Tran bjöd på hårt motstånd (13-11,11-9,16-14). I det långa tredje setet hade Tran tre setbollar innan han slog en backhand ut och bara kunde le åt att ha varit så nära. I första set hade Tran två setbollar.

Finalserien inleds på måndag i Eslöv

Samtidigt i den andra hagen vände Eslövs Tom Jarvis 1-2 mot Spårvägens Martin Friis och vann med 3-2. När Friis slog en forehand i nät och Jarvis kunde vinna det femte setet med 11-8 var det klart och Eslövslägret kunde jubla och göra highfives.

Därmed säkrade Eslöv segern med 4-1.

Finalserien i bäst av tre  matcher inleds 1 maj i Eslöv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.