Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdh och Sverige siktar på semi. Foto: Bildbyrån

Truls Möregårdh förde Sverige till gruppseger i lag-EM

Uppdaterad
Publicerad

Svenska herrarna inledde likt damerna lag-EM i Malmö med två raka segrar för att säkra gruppsegern.

Mycket tack vare 21-årige stjärnan Truls Möregårdh som vann båda sina matcher mot Tjeckien när Sverige vann med 3-1.

– Det var en riktig ”scare” för oss den här matchen. Tjeckien spelar fantastiskt bra, säger Möregårdh till SVT Sport.

Efter att Mattias Falck, rankad 20:a i världen, förlorat den inledande matchen mot Lubomir Jancarik, rankad 90:e, med 2-3 i set (9-11, 12-10, 8-11, 12-10, 5-11) så klev Truls Möregårdh fram och dominerade.

3-1 i första matchen mot 410:e-rankade Pavel Sirucek. Och i Truls andra match, mot Jancarik, så imponerade han än mer. Kristian Karlsson hade mellan Möregårdhs matcher vunnit för att ge Sverige ledningen med 2-1, vilket gjorde att Möregårdh kunde säkra segern mot Jancarik.

Efter ett trevande första set som tjecken vann skulle Möregårdh vakna rejält. Han storspelade stora delar av avslutningen och vann tre raka set.

– Jag har haft svårt för Jancarik tidigare. Men jag spelar en fantastisk sista match och lyckas stänga det. Det var fantastiskt skönt, säger Möregårdh till SVT Sport.

Möregårdh spelade stundtals ett mycket underhållande spel, där det såg ut som om han lekte. Och det var en Möregårdh som hade en bra känsla.

– Just nu spelar jag bara på freestyle känner jag. Sådana här matcher känner jag bara att allt fungerar och jag vågar variera i både serve och retur. Det är exakt så jag vill spela, det är exakt den känslan i kroppen som jag vill ha.

”Vi har lite att jobba på”

Segern innebär att Sverige vinner gruppen, vilket var något som laget förväntat sig.

– Grupptvåa hade varit otroligt tråkigt, och inte bra för oss. Så det var en jätteviktig match. Det blev en superviktig match. Kanske var lite för lugna inför matchen, och lite för heta när vi spelade och ville avgöra för fort. Vi har lite att jobba på om vi ska ta det där EM-guldet, men det ska vi nog göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.