Boston föll trots glödhet Eriksson

Loui Eriksson har inlett poängsnålt i NHL och hans Boston likaså. Men i kväll vände det för Eriksson som stod för två mål – men vändningen räckte inte för Boston som åkte på tredje raka förlusten.

Förra säsongen stod Loui Eriksson för 47 poäng på 81 matcher. Årets säsong har börjat poängsnålt för svensken men efter två poänglösa matcher kom vändningen när Boston mötte fjolårsfinalisten Tampa Bay.

Boston, som haft en tung start på säsongen med två raka förluster, inledde starkt. David Krejci inledde målskytett för hemmalaget innan Loui Eriksson tryckte in 2-0 i den första perioden.

Vid underläge 2-3 såg den svenske forwarden till att fixa kvitteringen när han i powerplay styrde in David Krejics skott.

Men Tampa var det starkare laget vann med 6-3 sedan Valtteri Filppula fastställt slutresultatet in den tredje perioden.

I Tampa Bay svarade Victor Hedman för en assist, hans andra poäng den här säsongen.