Gårdagens bronsmedaljör Olle Boström ersätter William Lind i stafettlaget. Foto: TT Nyhetsbyrån

Boström ersätter Lind i stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Timmar före stafetten gör Sverige en ändring i herrarnas stafettlag. William Lind har insjuknat och ersätts av gårdagens bronsmedaljör Olle Boström. ”Olle visade i går att han är i väldigt, väldigt bra form”, säger förbundskapten Håkan Carlsson på förbundets hemsida.

I dag avgörs stafetten på orienterings-VM i Skottland. Sverige är regerande världsmästare på distansen och försvarar 2014 års VM-guld från Italien. I går släpptes laguppställningen som skulle lyckas med det, men i dag meddelar förbundet att Sverige behöver göra en sen ändring.

Boström ersätter

William Lind fick efter gårdagens medeldistans halsont och har blivit sjuk. Han ersätts av gårdagens bronsmedaljör på distansen – Olle Boström. Boström skulle egentligen vila inför fredagens långdistans men kliver nu alltså in i stafettlaget.

Orienterings-VM 2015

– William kände lite redan i går kväll. Jättetråkigt för William, men för lagets del betyder det egentligen ingenting. Olle visade i går att han är i väldigt, väldigt bra form, säger förbundskapten Håkan Carlsson på förbundets hemsida.

Tillsammans med Jonas Leandersson och Gustav Bergman ska Boström nu försvara fjolårets VM-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-VM 2015

Mer i ämnet