Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Joline Persson Planefors glädje efter SM-guldet i bowling. Foto: SVT

Svensk mästare – efter graviditeten: ”Blir nästan tårögd”

Uppdaterad
Publicerad

Joline Persson Planefors säkrade guldet i sitt första svenska mästerskap efter sin graviditet.

32-åringen var rörd och lättad efter tävlingen.

– Man kunde ju inte ens veta om jag kunde bowla efteråt, säger hon.

På fredagen var det dags för ett litet men högklassigt startfält under SM-veckan i Umeå. Tre herrar och tre damer gjorde upp när individuella mästerskapet i bowling avgjordes.

På damsidan väntade favorittippade kvalettan Jenny Wegner i final medan Emma Mewén och Joline Persson Planefors gjorde upp i semifinalen.

”Jag blir nästan tårögd”

Den vann Persson Planefors med 248-198 och fortsatte sitt fina spel även i finalen. 220-161 skrevs segersiffrorna när nyblivna mamman säkrade sitt första SM-guld på fyra år.

– Jag är så glad och lättad, jag blir nästan tårögd. Det fanns bara ett mål för mig och det var att vinna, säger Persson Planefors efter tävlingen.

I februari gjorde 32-åringen comeback efter sin graviditet:

– Man kunde ju inte ens veta om jag kunde bowla efteråt, man får ändå ha respekt för att en graviditet och förlossning tar hårt på kroppen. Jag är så tacksam att det här går och att jag fortfarande har drivet och att jag vill. Jag är jättelycklig för det här SM-guldet, avslutar Persson Planefors.

Yngst genom tiderna

Herrarnas final bjöd också på underhållning där Carl Eklund, 17, blev den yngste svenska mästaren någonsin när han besegrade Rasmus Edvall.

–Det betyder väldigt mycket. Jag vill vinna allt som går, säger ynglingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.