Svenska medaljörerna i singel. Guld Anna Andersson, silver Sandra Andersson, brons Josefin Hermansson och Jenny Wegner. Foto: Bowlingförbundet

Svensk medaljsuccé på bowling-EM

Uppdaterad
Publicerad

Bowling-EM har avgjorts i danska Ålborg och det blev en stor succé för det svenska laget.

De svenska damerna tog hem 14 av 17 möjliga medaljer.

–  Det känns väldigt bra. Det är svårslaget, säger förbundskaptenen Robert Andersson på förbundets hemsida.

Den stora medaljskörden i Ålborg gör att mästerskapet är Sveriges bästa hittills på damsidan. Det svenska laget som bestod av Anna Andersson, Sandra Andersson, Josefin Hermansson, Victoria Johansson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner slog det tidigare rekordet på elva medaljer från EM 2018.

– Vi gör ett helt otroligt mästerskap. Vi hade som mål att ta medalj i alla distanser och vi lever verkligen upp till målsättningarna, säger Josefin Hermansson, som åker hem med fem medaljer, på förbundets hemsida.

Sverige började mästerskapet med att kamma hem alla tre medaljer i singel och fortsatte skörda medaljer hela vägen i mål.

Det blev svenskt guld i alla distanser förutom All Event.

– Lagets styrka är att vi har en väldigt hög lägsta nivå. Vi var i USA och fick smaka på väldigt svåra banor och fick oss en tankeställare och fick jobba på det, säger förbundskapen Robert Andersson.

Sveriges medaljer i EM:

Singel: Guld Anna Andersson, silver Sandra Andersson, brons Josefin Hermansson och Jenny Wegner.

Dubbel: Guld Victoria Johansson och Josefin Hermansson, silver Jenny Wegner och Cajsa Wegner.

3-manna: Guld Jenny Wegner, Anna Andersson, Cajsa Wegner. Brons Victoria Johansson, Josefin Hermansson, Sandra Andersson.

5-manna: Hela laget

All Event: Silver Anna Andersson, brons Jenny Wegner

Masters: Guld Josefin Hermansson, Silver Jenny Wegner, Brons Anna Andersson.

Källa: Svenska Bowlingförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.