Foto: TT

Mayweather vann ”århundradets match”

Uppdaterad
Publicerad

Floyd Mayweather Jr vann den hett emotsedda matchen mot Manny Pacquiao i Las Vegas. Ingen boxare lyckades rubba den andra så det blev upp till poängdomarna vid ringside att avgöra och de var eniga om att ge segern till amerikanen, som därmed är fortsatt obesegrad i karriären.

Manny Pacquiao var den mest initiativrike boxaren, men lyckades inte komma åt Floyd Mayweather som boxades kontrollerat, mer avvaktande, och kontrade in slag.

– Jag visste att han skulle pressa mig och vinna några ronder. Han hade sina chanser, men jag höll honom ifrån mig och var den smartare boxaren, sade Mayweather när han intervjuades i ringen efter matchen.

Dansade undan

Poängsiffrorna blev 118-110, 116-112 och 116-112 från de tre poängdomarna. En ganska klar seger, men en besviken Pacquiao hade svårt att acceptera förlusten.

– Det var en bra match. Jag trodde jag vann. Han gjorde ju ingenting. Han dansade ju bara undan, sade han.

– Jag träffade honom flera gånger och jag tycker att jag vann matchen.

Skadad axel

Efter matchen framkom det att Pacquiao skadat sin högra axel under träningen inför matchen, men nekats av Nevadas boxningskommission att använda anti-inflammatoriska läkemedel i omklädningsrummet före matchen.

Skadan uppstod redan för tre veckor sedan och var tillräckligt allvarlig för att han skulle fundera på att ställa in matchen.

– Men en vecka innan matchen blev min axel bättre och bättre, sade Pacquiao efter matchen, enligt AFP.

Fast smärtan kom tillbaka i den tredje ronden, vilket besvärade honom under resten av matchen.

Lägger av

Floyd Mayweather har nu samlat på sig titlarna från såväl WBA, WBC och WBO i weltervikt och den 38-årige boxaren ser nu slutet på sin karriär.

– Min sista match blir i september, sedan är det dags att lägga handskarna på hyllan.

Kampen mellan de båda superstjärnorna föregicks av sällan skådad uppståndelse i boxningsvärlden och matchen förväntades dra in närmare en halv miljard dollar i publikintäkter, tv-rättigheter och andra reklaminkomster.

Det enorma intresset gjorde att matchen blev försenad en dryg timme på grund av tekniska problem hos kabel-tv-operatörerna i USA. Kunder kunde inte koppla upp sig till pay-per-wiew-sändningen på grund av ”elektronisk överbelastning”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.