Foto: TT Nyhetsbyrån

Bekräftat: Badou Jack i drömmatch

Uppdaterad
Publicerad

Badou Jack har äntligen fått klart med en riktig drömmatch. I januari står han i ringen mot britten James DeGale. Matchen gäller både WBC- och IBF–bältet. ”Det här blir ett dragplåster i USA, med två européer på toppen”, säger Badou Jacks agent till SVT Sport.

– Det här kommer bli ett dragplåster både bland boxningsfans och vanligt folk, och så blir det ju såklart jättestort i Europa eftersom att båda är européer: det är två européer på toppen, säger Badou Jacks agent Arash A. Naderi.

– Det har varit en hel del förhandlingar framåt tillbaka. Han har bara tränat och väntat på det här. Nu väntar hårdträning på Mayweather boxing, i Las Vegas där han bor, säger Naderi.

Badou Jack innehar WBC–bältet och det har länge surrats om att han ska ställas mot James DeGale som innehar IBF-bältet. En match som nu kommer gå av stapeln den 14 januari i nästa år. Var matchen kommer gå är ännu inte bestämt även om det är troligast att det blir i Brooklyn, New York.

– Annars vet jag att de skulle vilja ha ett sådant här stort event i Las Vegas också, men det enda jag kan säga till 100 procent är att den blir av i USA, säger Jack själv till TT

Den sänds av den stora boxningskanalen Showtime.

Kommer att vinna – är övertygad

– Det är gott om tid att förbereda sig, jag tränar redan på bra men om tre veckor så drar vi igång det på riktigt. Två månader behöver man på sig inför en sådan här match, säger Jack.

James DeGale har gått 24 matcher, där han vunnit 23 och fått en oavgjord. Han vann OS-guld i mellanvikt, 2008. För Badou Jack så slutade den senaste titelmatchen oavgjort, i vad Jack tyckte var en domarskandal – och egentligen en solklar svensk seger.

– Han är en bra boxare, och det kommer bli en tuff match. Men jag kommer vinna, jag är övertygad, säger Jack.

Båda boxarna har uttryckt förhoppningar om att mötas i viktklassen Super middleweight. Något som nu kommer att hända.

– Jag är redo att möta Jack. Han är en bra fajter som har vuxit som mästare, har engelskmannen DeGale tidigare sagt.

Också Arash Naderi har stor respekt för motståndaren DeGale, men har ändå segervittring för Badou Jack.

– Två européer, där den ene är en ”gambiansk viking”! Det kommer bli en svensk dubbeltitel av det här, och det är jättestort, säger Naderi till SVT Sport.

Badou Jack väntar fortfarande på domstolsbeslut om hans titelmatch i april, som slutade oavgjort. Kort efter matchen åkte motståndaren fast för dopningsbrott.

– Jag vet inte om det resultatet kommer strykas eller om jag kommer vinna matchen, men jag vill bara lämna det där bakom mig nu. Det var en riktigt tråkig grej, säger Jack till TT.

Banar väg för tyngre viktklass

TT:Betyder en seger mot DeGale att du satsar på en tyngre viktklass och ett möte med Callum Smith, som det har pratats om?

-Det kan bli så, men jag vill verkligen bara satsa på en match i taget. Vi får se vad som händer sedan.

TT: När du gick upp i din förra titelmatch var du nybliven pappa sedan några dagar tillbaka och tyckte att det gick att kombinera livet som världsmästare i boxning med att vara pappa. Hade du rätt?

-Ja, det går bra även om det är full fart. Hon är sex månader nu och kommer såklart vara på plats på matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.