George Groves korsar fingrarna och hoppas att inga fler olyckor sker före matchen mot Badou Jack. Foto: BILDBYRÅN

Badou Jacks motståndare till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av sommaren kliver George Groves, 27, upp i ringen mot svenske världsmästaren Badou Jack, 31.

Men den brittiske boxaren blev knockad redan i måndags.

”Tio minuter på en båt och jag lyckas få en blåtira”, skriver han på Twitter.

När Badou Jack för första gången försvarar sitt WBC-bälte i supermellanvikt är det Groves som står för motståndet. Londonfajtern ligger just nu i träning men råkade i måndags ut för en olycka.

Det var under en båttur tillsammans med Storbritanniens marinkår som 27-åringen ska ha förlorat medvetandet, rapporterar Eurosport. Exakt vad som skedde förtäljer inte historien men Groves stall Team Sauerland bekräftar att han fick föras till sjukhus.

Matchen ej i fara

– Som en försiktighetsåtgärd fick George föras till sjukhus men efter undersökningen blev han utsläppt direkt. Skadan kommer inte att påverka hans förberedelser inför matchen mot Jack och han kommer att fortsätta sin träning som planerat, skriver Sauerland i ett uttalande.

Datum och plats för fajten har ännu inte offentliggjorts men det mesta tyder på att det blir i Las Vegas antingen den 22 augusti eller på underkortet till superstjärnan Floyd Mayweathers avskedsmatch den 12 september.

Badou Jack blev världsmästare i slutet av april när han besegrade amerikanen Anthony Dirrell på poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.