Foto: TT Nyhetsbyrå

Braekhus förra tränare hjälper Svensson

Uppdaterad
Publicerad

Cecilia Brækhus förre tränare Ulli Wegner är sur över den boxningsstjärnans kommentarer. Han hjälper i stället motståndaren Klara Svensson inför fredagens titelmatch i Oslo.

”Om någon vet hur Cecilia ska besegras så är det jag, och jag har gett Joey Gamache (Svenssons tränare) mina råd”, säger Wegner i ett pressmeddelande.

Vid presskonferensen i Stockholm i måndags sade Brækhus att hon är i sitt livs form och hyllade tränaren Jonathan Banks.

Wegner säger däremot att det var han som gjorde den norska talangen till den bästa i världen och att hon inte utvecklats sedan hon lämnade honom.

”Därför skakar jag på huvudet när hon säger att hon äntligen har en bra boxningstränare. Hon borde skämmas! Innerst inne borde hon veta vem hon har att tacka för sin fina karriär”, säger han.

Wegner säger att det blir tufft för Svensson men att det finns frågetecken för Brækhus uthållighet och fysisk styrka.

”Klara behöver inte känna någon press och det är en fördel”, säger han.

Brækhus, 35, tillhörde tidigare det tyska boxningsstallet Sauerland, men har numera sitt eget stall. Klara Svensson, 29, tillhör Team Sauerland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.