Foto: TT NYHETSBYRÅN

Efter strulet – Skoglund får boxas på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

En pappersmiss gjorde att Erik Skoglunds match mot albanen Timy Shala sköts upp. Men idag blev det klart att svensken får chansen att göra upp om en plats i VM-titelmatch – framför hemmapublik. ”Jag har verkligen kämpat för att den ska landa i Nyköping”, säger 25-åringen till SVT Sport.

För en vecka sedan kunde SVT Sport berätta att Erik Skoglunds titelfajt för WBA:s internationella bälte i lätt tungvikt var tvungen att skjutas upp på grund av en pappersmiss.

–  Klart jag är besviken. Allting var spikat och biljettförsäljningen var i gång. Jag var mitt uppe i ett träningsläger och såg ut att formtoppa precis till det datumet, sade Skoglund till SVT Sport då.

I dag blev det dock klart att fajten mot 31-åringen ska genomföras och det det nya datumet är satt till den 9 december i Nyköping – Skoglunds hemmaplan.

– Jag ser mig som favorit och det tror jag alla andra gör också. Han själv är säkert segerviss och tror han kan åstadkomma en riktig skräll, men han vet ju själv att jag ligger före honom på samtliga rankinglistor. Jag är yngre men har mer erfarenhet av stora matcher och har varit uppe mot betydligt starkare motstånd, säger Skoglund och fortsätter:

– Det är klart att det här innebär att det är mycket press på mina axlar att jag ska upp och leverera på topp. Men Jag har haft så pass gott om tid att förbereda mig, speciellt med det här nya datumet.

Har strulet kring den här matchen påverkat din uppladdning?

– Egentligen inte, utan jag har tränat på samma sätt. Tanken var att jag skulle i gång med min matchsparringsperiod den här veckan, men det gick jag avboka och skjuta fram. Jag har fortsatt med min allmänna fysperiod.

Den där titelmatchen som finns i i potten – vad tänker du kring den?

– Man har kämpat för det där länge och alla matcher jag vunnit hittills har varit ett steg i rätt riktning... Men så här nära har jag aldrig varit. Det är klart att det känns som en enorm möjlighet, säger 25-åringen.

I en eventuell VM-titelmatch ställs han mot vinnaren i mötet mellan Jürgen Brämer och Nathan Cleverly.

– Deras match avgörs ju på lördag. Den matchen kommer jag att följa spänt, ska bli otroligt intressant att se, säger Skoglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.