Skoglund angripen av motståndaren

Uppdaterad
Publicerad

Det var heta känslor på invägningen inför Erik Skoglunds boxningsmatch på Hovet. ”Det är bara show, annars är han obotligt korkad” säger Skoglund till SVT Sport.

Erik Skoglund (24 vinster på 24 matcher) möter sydafrikanen Ryno Liebenberg på lördagens boxningsgala i Stockholm och uppladdningen är i full gång. När motståndarna ställdes öga mot öga hotade Liebenberg med att han ska slå ner Skoglund, Skoglund svarade med att säga ”jag hoppas du gör ett försök”.

– Det är en tuff, spännande match, vilket det ger sken av redan nu, säger Erik Skoglund till SVT Sport strax efter att motståndare Liebenberg puttat honom inför presskårens kameror.

– Jag är en aggressiv person och boxning är slagsmål. Han var uppe i mitt ansikte och därför reagerade jag, svarade Liebenberg med att säga till SVT Sport.

Boxningstradition

– Att trashtalka så där ligger inte mig varmt om hjärtat. Jag är ingen pratkvarn. Det finns en tradition inom boxning att göra det, men det är bara show, annars är han obotligt korkad, säger Skoglund.

Vinnaren i matchen kommer med stor sannolikhet få slåss om EM-titeln senare i år.

Se tjafset och hör kombatanterna i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.