Foto: TT NYHETSBYRÅN

Skoglunds match uppskjuten efter pappersmiss

Uppdaterad
Publicerad

Erik Skoglunds titelmatch i Nyköping den 28 oktober skjuts upp.

Anledningen? Ansökningen om tillstånd till Kampsportsdelegationen kom in för sent.

”Det var lite oväntat. Jag vet inte vem som bär ansvaret”, säger boxaren till SVT Sport.

Efter segern på Hovet i april var tanken att Erik Skoglund skulle försvara sitt mästarbälte – WBA:s internationella titel i lätt tungvikt – mot albanen Timmy Shala på en gala i Nyköping den 28 oktober.

Så kommer det inte att bli.

I stället har fajten skjutits upp.

Ansökningen om tillstånd som skickades till Kampsportsdelegationen kom in för sent. Eftersom behandlingstiden för ett sådant ärende är två månader kommer inte papprena att vara färdiga i tid.

– Jag fick beskedet i går kväll. Den värsta chocken har lagt sig nu, säger Erik Skoglund till SVT Sport.

”Klart jag är besviken”

Han vet inte vem som bär ansvaret, om det är proffsstallet Sauerland eller Proboxningskommissionen som i sin tur behandlar ärendet vidare till Kampsportsdelegationen.

– Klart jag är besviken. Allting var spikat och biljettförsäljningen var i gång. Jag var mitt uppe i ett träningsläger och såg ut att formtoppa precis till det datumet, säger Skoglund.

Det svenska stjärnskottet hoppas fortfarande att få möta Timmy Shala i Nyköping. Ett annat alternativ är att matchen ställs in helt, men det är mindre sannolikt.

– Det värsta tänkbara scenariot är att vi behöver börja om hela processen och söka ny dispens. I så fall tar det två månader. Men det kan också bli så att den bara skjuts fram ett par veckor i tiden, säger Skoglund, som är sugen på att kliva upp i ringen igen.

– Jag har inte boxats sedan april så det börjar verkligen bli dags igen.

Lovad en stor titelmatch

Att just den här matchen blir av är extra viktigt för den 25-årige Nyköpingsonen. Om knappt två veckor, den 1 oktober, möts nämligen tysken Jürgen Brähmer och engelsmannen Nathan Cleverly i en match om WBA:s världsmästarbälte i lätt tungvikt.

Om Skoglund slår Shala väntar vinnaren av Brähmer och Cleverly i en stor VM-fajt.

– Mitt mål var att gå en sådan match i början på nästa år, kanske januari eller februari, men nu lär även de planerna skjutas upp en aning, säger svensken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.