Tyson Fury sjöng för sin motståndare. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Furys senaste hyss – en sång till Klitschko

Uppdaterad
Publicerad

Först klädde han ut sig till Batman för att psyka en av världens bästa boxare.

Och britten Tyson Fury fortsätter att bjuda på show inför stormatchen mot Wladimir Klitschko.

Under onsdagen sjöng han för tungviktskungen.

Han är 206 centimeter lång och har vunnit alla 24 proffsmatcher i karriären varav 18 på knockout. Men Tyson Fury är kanske mest känd inom boxningsvärlden för sina hyss utanför ringen.

I september klädde han ut sig till Batman på en presskonferens. I går slog han till igen – den här gången bjöd han tungviktsboxningens nummer ett, Wladimir Klitschko, på en serenad.

Klitschko blev impad

– Jag blev imponerad. Verkligen. Tyson Fury sjunger bättre än vad jag gör. Tyvärr måste jag erkänna det, skojade Klitschko till Sky Sports och fortsatte med en mer seriös ton:

– Det här är den bästa motståndaren jag har haft på flera år och jag ser fram emot den här matchen.

Fury berättade efteråt att han inte visste vad han skulle sjunga innan han greppade mikrofonen.

”Jag är galen”

– Jag freestylade. Och jag glömde bort orden men då hittade jag på nya, säger han och fortsätter:

– Det här bekräftade nog vad han redan tyckte – att jag är galen. Men jag kommer att få Wladimir att se dum ut och sedan tänker jag knocka honom. Det är ett löfte, säger Fury.

Boxarna drabbar samman i tyska Düsseldorf på lördag kväll och Klitschko sätter då sina fyra mästarbälten på spel. Ukrainaren har inte förlorat en match på elva år och har vunnit 64 av karriärens 67 matcher. Han har knockat hela 53 av sina motståndare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.