Invägningen gick galant för både Badou Jack och James DeGale. Foto: Mattias Sandberg

Badou Jack om James DeGale: ”I kväll är vi inte vänner ”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 0415 natten mot söndag är det dags för jättematchen i boxning mellan Badou Jack och britten James DeGale i Brooklyn, New York. ”Äntligen, jag är så taggad som jag kan bli”, säger Badou Jack till SVT Sport.

Invägningen gick galant både för Jack och DeGale, båda höll sig precis under viktklassgränsen på 76,2 kg. En del sa att de aldrig sett Jack i bättre form än vad han är nu.

Många svenskar är på plats, vilket betyder mycket för Jack, men det finns en som kommer betyda lite extra för honom nu när hon för första gången är på plats ringside.

– Min dotter är här i publiken, hon ville inte låta mig gå tidigare. Hon har en babyversion av min t-shirt så hon är också laddad, säger Badou Jack till SVT Sport.

Uppståndelsen inför mästarmötet är stor. Fansen har också börjat anlända i stora skaror. Badou är heltaggad för uppgiften. DeGale som han känner väl i ringen ska besegras.

– Vi har boxat OS tillsammans i samma viktklass. Jag känner honom inte så bra personligen men har inga problem med honom förutom, du vet, imorgon är det fight night. Vi kan vara polare efter matchen.

Beskriv vad du känner nu?

– Just nu bara lättnad av att ha klarat vikten och nu är det bara att ladda och äta bra och ladda inför matchen.

Ska det bli gott att äta lite kolhydrater nu?

– Precis, äntligen, säger Badou Jack till SVT Sport.

Jack ska försöka försvara sitt WBC-bälte, boxningens tyngsta titel, medan James DeGale sätter sitt IBF-bälte på spel. Vinnaren i fajten blir enväldig mästare.

Badou Jack

Namn: Badou ”The Ripper” Jack.

Ålder: 33 år.

Född: Stockholm.

Bor: Las Vegas.

Klass: Supermellanvikt.

Längd: 185 cm.

Proffskarriär: 23 matcher, 20 segrar (tolv på knockout), två oavgjorda och en förlust.

Namn: James ”Chunky” DeGale.

Ålder: 30 år.

Född: London.

Längd: 188 centimeter.

Proffskarriär: 24 matcher, 23 segrar (14 på knockout) och en förlust.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.