Mikaela Laurén efter TKO mot tyskan Jennifer Retzke. Foto: Bildbyrån.

Överlägsen Laurén försvarade VM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Laurén dominerade matchen mot tyskan Jennifer Retzke från start och när matchen nådde fram till rond fem hade hon ledningen med 40–36 hos alla tre domare. Strax efter det bröt domaren matchen och Laurén försvarar därmed sin WBC-titel. ”Utan tvekan min bästa match”, säger Laurén till Expressen.

Det var aldrig något snack. Mikaela Laurén tog tag i matchen mot tyskan Jennifer Retzke från start och dominerade titelfajten som när den var framme i rond nummer fem stod 40-36 till Laurén enligt alla tre domare.

Strax efter det bröt domaren i Rocklundahallen i Västerås matchen efter att Laurén fått fast tyskan mot repen och fått in en kraftig slagserie och matchen varade endast i 24 minuter.

– Det här var utan tvekan min bästa match, säger Mikaela Lauren enligt Expressen.

Andra titelförsvaret

Laurén försvarade sin titel så sent som i juni och detta var andra gången hon lyckades med bedriften.

– Nu ska det bli skönt att ta det lugnare och fira jul med gott samvete. Men efter jul blir det till att börja hårdträna igen efter en ny VM-match, säger hon.

Nästa år kan bli hennes sista som proffsboxare, men den nu 40-årige Laurén siktar på att kunna få till ytterligare några stormatcher innan hon hänger upp handskarna.

Kaxig utmaning

– Jag fick i höstas ett erbjudande om att möta Cecilia Braekhus, men eftersom jag redan hade bokat upp fighten i Västerås tackade jag nej. Men hon får gärna återkomma med ett nytt bud. Är det ett tilräckligt bra erbjudande ställer jag gärna upp. Jag är säker på att jag slår Brakhus, säger hon och hoppas kunna få chansen att boxas tillsammans med en annan svensk världsmästare.

– Det vore fantastiskt att få boxas på samma gala som Badou Jack, då i Stockholm på en stor arena.

Fakta: Mikaela Laurén

Född: Den 20 januari 1976.

Viktklass: Superweltervikt, 69,8 kilo.

Facit: 29 proffsmatcher, 26 segrar/3 förluster.

VM-bälten: WBC, UBF, UBO, WPBF, WIBA.

WBAN-rankning (en datoriserad tjänst som jämför olika organisationer): Världsfemma i superweltervikt.

Motståndare: Jennifer Retzke, Tyskland, 18 matcher, 15 segrar/1 oavgjord/2 förluster, rankad tia i världen (WBAN).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.