Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hö svenskens kaxiga passning till Anthony Joshua Foto: TT.

Otto Wallins pik mot superstjärnan Anthony Joshua: ”Väldigt spänd och nervös”

Uppdaterad
Publicerad

Den 23 december ska svensken Otto Wallin gå sin livs match.

Han möter då en av de mest framgångsrika boxarna någonsin – Anthony Joshua.

– Mitt intryck var att han var väldigt spänd och nervös, säger Otto Wallin till SVT Sport.

Svensk boxnings hetaste, Otto Wallin, har fått en jättechans. Den 23 december går han upp i ringen mot ingen mindre än Anthony Joshua.

Men intressemässigt får han hård konkurrens – mot självaste uppesittarkvällen.

– Jag hoppas såklart att folk i Sverige kan se. Hoppas Bingolotto kanske kan ta en paus då, när min match är. Vi får se, skrattar Wallin.

Han fortsätter:

– Lite synd kan det vara att det är vid jul för det kan vara svårt för många att komma ifrån familjerna och komma och kolla. Men jag vet redan nu att det blir några stycken som åker, familjen och kompisar. Det känns kul.

”Jag kan gå in och chocka alla”

Matchen hålls ganska kort inpå Wallins senaste match. Segermatchen mot Murat Gassiev i slutet av september.

– Jag har rätt bra koll på Joshua. Jag är en duktig boxare, jag är en smart boxare. Det är något jag ska utnyttja. Sen skulle jag säga att jag har ett psykiskt överläge, jag har precis haft en bra match och har momentum.

Joshua å sin sida har två raka segrar (mot Jermaine Franklin Jr och efter förlusten mot ukrainaren Oleksandr Usyksin i fjol.

– Jag tror han är ganska sårbar nu mentalt, han är inte där han skulle vilja vara. Jag har inte så mycket press på mig. Jag kan gå in och chocka alla. Om jag slår Joshua, då ligger världen öppen för mig. Det finns otroligt mycket att vinna på det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.