Prestigemötet mellan Braekhus och Svensson skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Den utsålda supermatchen mellan Cecilia Braekhus och Klara Svensson flyttas fram. Den norska boxningsvärldsmästaren har drabbats av influensa. – Det här är det värsta som kan hända en boxare så tätt inpå match, säger Braekhus.

SVT Sport träffade nyligen Braekhus inför prestigemötet. Då berättade hon bland annat om sina åtgärder för att inte bli sjuk inför matchen.

Men enligt ett pressmeddelande på söndagskvällen har Braekhus inte klarat den medicinska undersökningen. Ny matchdag är 24:e februari.

– Braekhus har, som tusentals andra norrmän, drabbats av influensa. Det gör att hon för tillfället inte är i träning och så här kort inför en match är det inte försvarbart att låta henne boxas, säger läkaren David McDonagh i ett pressmeddelande.

Biljetterna till The Nordic Rumble i Oslo Spektrum var slutsålda. Alla som har biljetter ska kunna använda dem den 24:e februari i stället.

– Jag var i mitt livs form innan jag blev utslagen av influensan. Det här är det värsta som kan hända en boxare så tätt inpå match, men hälsa och säkerhet går givetvis först, säger Braekhus.

Klara Svensson har ännu inte kommenterat att matchen ställs in – men har lagt ut en bild på Instagram med förkylningstips.

Klara Svenssons Instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.