Nebil Ibrahim har säkrat en OS-plats – nu ska han bara bli uttagen. Foto: Bildbyrån

Svensk boxningsframgång i Europiska spelen – Nebil Ibrahim fixade OS-plats

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Nebil Ibrahim har säkrat en kvotplats till OS i Paris nästa år. Svensken nådde semifinal i Europeiska spelen genom att vinna på knockout efter 55 sekunder.

– Jag har drömt om OS sedan jag var åtta år gammal, säger Ibrahim till SOK.

Ibrahim slog ungraren Roland Veres i kvartsfinalen i 57 kg-klassen efter att domaren brutit matchen när svensken fick in en tidig tung träff i Krakow, Polen.

Semifinalplatsen innebär också att han har säkrat Sveriges åttonde medalj i Europeiska spelen. Det blir minst en bronspeng för den 22-årige boxaren. I fredagens semifinal ställs Nebil Ibrahim mot bulgaren Javier Ibanez.

OS i Paris 2024

Triss i dammissar

Tre svenska boxardamer hade också chansen att nå medaljmatcher och OS-kval men det blev förluster för Zehra Milli (54 kg), Agnes Alexiusson (60 kg) och Love Holgersson (75 kg). Alexiusson var närmast att vinna, men dömdes som förlorare mot den regerande olympiska mästarinnan Kellie Harrington med domarsiffrorna 1-4.

MER BOXNING: IOK-basen om beslutet att kasta ut boxningsförbundet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
IOK har valt att utesluta det internationella boxningsförbundet. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet