Tyson Fury avgjorde jättematchen i den elfte ronden. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tyson Fury reste sig från golvet – vann stormatchen på knock

Uppdaterad
Publicerad

Tyson Fury är fortfarande obesegrad tungviktsmästare i boxning.

Britten blev själv golvad två gånger i nattens stormatch mot Deontay Wilder – men reste sig och vann på knock i den elfte ronden.

– Det här var en fantastisk match, säger han efter att ha försvarat sitt WBC-bälte.

Den tredje matchen i ordningen mellan stjärnorna Tyson Fury och Deontay Wilder blev underhållande och hyllas redan i boxningsvärlden som en modern klassiker.

I slutet av den tredje ronden träffade favoriten Fury med en höger som skickade amerikanen i backen och det verkade som att gonggongen räddade Wilder.

Trots ostadiga ben svarade han med att själv golva Fury inte bara en utan två gånger i den fjärde ronden.

Trött Wilder var illa ute

Mästaren Fury skakade snabbt av sig nedslagningarna och tog åter kontroll över matchen. Wilder var illa ute i både rond sju och åtta och hölls vid ett par tillfällen endast uppe av repen.

Båda boxarna vägde in tyngre än någonsin inför matchen och britten använde gång på gång sin fysik genom att hänga på Wilder och trötta ut honom. Något som hade märkbar effekt.

Fury golvade Wilder en andra gång i den tionde ronden och hade då gott om tid kvar på klockan, cirka 1.15, men trots att amerikanen var groggy lyckades han klara sig den gången också.

”Jag är gjord av stål”

Avslutet kom i stället i den elfte ronden när Wilder golvades en tredje gång och domaren bröt matchen.

– Det här var en match som var värdig vilken trilogi som helst i den här sportens historia. Wilder fick in några tunga träffar på mig och han slår hårt, men jag är gjord av stål. Tvivla aldrig på mig för jag levererar alltid, sade Fury i sin segerintervju.

Legendariske promotorn Bob Arum, 89, har verkat inom boxningen i närmare 60 år och jobbat med namn som Muhammad Ali, Evander Holyfield och Sugar Ray Leonard.

Han konstaterade på presskonferensen efteråt:

– Jag har jobbat i den här branschen i 57 år och jag måste säga att jag aldrig har sett en så magnifik tungviktsmatch.

Har bara förlorat mot Fury

Tyson Fury förbättrar i och med segern sitt fläckfria matchfacit till 31 segrar (22 KO) och en oavgjord.

Deontay Wilder, som är tungviktshistoriens mest effektive knockoutmaskin, faller nu till 42 segrar, två förluster och en oavgjord. Noterbart är att han bara har förlorat mot just Fury. Utöver det har han alltså 42 segrar varav hela 41 har kommit på knockout.

ARKIV: ”Jag var nere på botten och försökte ta livet av mig” (2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.