Bråk om TV-pengar inför speedwaypremiären

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk mellan Elitserieklubbarnas Intresseorganisation (ESS) och förbundet angående fördelningen av pengarna från TV-avtalet gör att ESS nu hotar med att det inte blir några TV-sändningar överhuvudtaget.

ESS tycker att 80 procent av pengarna ska gå till klubbarna och 20 procent till förbundet (Svemo). Något förbundet inte tycker är bra nog.

– För pengarnas skull spelar det ingen roll för klubbarna, vi drar runt 80 miljoner kronor om året. Men för sportens skull är det så klart jätteviktigt med TV-sändningar, säger Lars Berlin, ordförande i ESS, till SVT Sport.

Elitserien i speedway

Elitserien ser bättre ut än någonsin med bland andra världsmästaren Tai Woffinden i guldjagande Vetlanda. Och Peter Svensson, styrelseledamot i Svemo, är fast besluten att Elitserien ska starta den sjätte maj, trots konflikten.

– Jag kan inte säga så mycket just nu. Först måste jag förstå vad som ligger på bordet för att därefter lösa det här, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet