Rory McIlroy tog hem British Open för första gången i kväll. Foto: TT Nyhetsbyrån

McIlroy höll undan i British Open: ”Otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

25-åringen Rory McIlroy vann British Open – men han pressades under avslutningen av Sergio Garcia. Segern är historisk – det är första gången en europé vunnit tre olika majortitlar. – Det känns otroligt. Det var inte lätt idag, säger han i Viasat.

Rory McIlroy höll nerverna i styr under sista dagen av British Open. Till slut fick nordirländaren också jubla. Han gick idag på ett under par, vilket räckte för seger.

– Det var några som försökte komma ikapp mig. Jag var tvungen att fokusera på mitt spel och koncentrera mig mycket, säger han.

British Open 2014

Garcia jagade

Inför dagen hade han sex slags ledning men efter storspel från Sergio Garcia blev det trots allt spännande.

Spanjoren gick på sex under par idag och slutade på -15 totalt – två slag sämre i totalen än McIlroy. Garcia fick dela andraplatsen med Rickie Fowler.

Tar det innan det sjunker in

– Ledningen blev aldrig mindre än två slag så jag kände hela tiden att jag hade lite försprång. På 16:e hålet kändes det som det avgjordes. Jag gjorde en birdie där och då var jag tre slag upp, säger McIlroy.

I och med segern har han vunnit tre majors. Det är första gången en europé vinner tre olika majortitlar.

– Att ha vunnit tre gånger när man är 25 år är rätt stort. Det kommer nog ta ett tag innan det sjunker in, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

British Open 2014

Mer i ämnet