Faluns Alexander Galante Carlström med glada lagkamrater sedan Carlström gjort 5-2 och ett hat trick under SM-finalen i innebandy. Foto: Scanpix

Carlströms hattrick gav Falun första SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Falun är svenska mästare i innebandy efter 5-2 mot Dalen i finalen. Stor hjälte blev hattrickskytten Alexander Galante Carlström.

Alexander Galante Carlström blev stor matchvinnare och SM-guldhjälte när Falun slog Dalen i Malmö med 5-2.

Guldet är Faluns första, i lagets första final. För Dalen blev det andra raka finalförlusten. Man hade hämtat upp Faluns 2-0-ledning innan Galante Carlström klev in i handlingarna.

Han tryckte in 3-2 i den andra perioden och smekte upp 4-2 efter en frislagsvariant i den tredje perioden. I tom kasse vispade han sedan in 5-2.

– Det är det bästa som har hänt i mitt liv, det är underbart. Utan Johan Rehn (målvakten, som stod för en avgörande räddning vid 3-2) hade vi inte vunnit, säger Carlström till TV4.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.