Sannolikt ett publikrekord på Strandvallens B-plan, när Chippen tränade. Foto: Sarah Bruze

Chippen på plats – stort intresse

Uppdaterad
Publicerad

I dag tränade Christian ”Chippen” Wilhelmsson för första gången som ny Mjällby-spelare. 34-åringen drog publik till Strandvallens träningsplan. Nu är den allsvenska debuten nära. – Det känns lite speciellt, men otroligt skoj, speciellt att få göra det med Mjällby, säger han till SVT Sport.

Veteranen, som aldrig har spelat i allsvenskan, är snart redo för debut. Han har den senaste tiden tränat med Mjällby, men idag gjorde han sin första träning efter att kontraktet skrivits på.

Du får ju Anders Linderoth som tränare och ni har ju tränat ihop förr, hur ser du på det?

Allsvenskan 2014

– Det är jätteskoj så klart. Det var han som tog mig från Mjällby och det var han som började min karriär i utlandet, så det känns otroligt skoj att han är här och att få ha honom som tränare igen.

Är det en av anledningarna till att du valde att tacka ja?

– Absolut, det fanns med i resonemanget att han var tränare så det känns jätteskoj.

– Det ska bli kul. Han är glad och positiv och framför allt en bra fotbollsspelare, säger tränaren Anders Linderoth till SVT Sport om att få träna Chippen igen efter 13 år.

Träningen lockade ett hundratal åskådare – sannolikt ett rekord för en träning på Strandvallens B-plan.

Ekenberg spanade

Knäskadade klubbikonen Marcus Ekenberg kom för att spana in Chippen, som han spelade med i Mjällby som ung.

– Det är jättekul att han är här. Vi behöver en sådan offensiv spelare som han är. Sedan är det ju bra publicitet för Mjällby också.

Men Marcus Ekenberg har inga förhoppningar att spela med honom den här säsongen.

– Läkarna har inte sagt något om när jag kan börja spela igen, men det blir nog inte det här året.

Hur känns det att du kanske inte spela med Chippen?

– Det är lite tråkigt, men vi får hoppas att han spelar här nästa år med. Vi får försöka övertala honom.

Kan spela redan på måndag

Mjällby kämpar med att få Christian Wilhelmsson klar till måndagens möte mot Gefle. Men klubben har gjort allt de kan, nu är det upp till förbundet i Förenade Arabemiraten.

– Jag har gjort mitt jobb här och alla papper är ivägskickade. Men det är förbundet i Förenade Arabemiraten som är flaskhalsen om man säger så. Jag tror att att vi kanske har bättre koll på fredag eftermiddag men det känns 50/50 om det hinner bli klart, säger Jörgen Martinsson, klubbchef.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet