Comeback efter 418 dagar – då blev det jättekross

Uppdaterad
Publicerad

Allis Nyström gjorde comeback efter 418 dagar.

Då blev det en storvinst direkt för Northland.

Laget krossade Eos – och vann med 67 poäng.

Efter 418 dagars skadefrånvaro gjorde den före detta juniorlandslagsspelaren Allis Nyström tillbaka i Northlands laguppställning i kväll, när laget tog emot Eos hemma i Luleå.

Egentligen har Nyströms frånvaro varit ännu längre. I december 2011 drog hon på sig en stressfraktur i den högra foten – och blev borta i 13 månader.

Basketligan dam

Fraktur på vänsterfoten

Och förra säsongen blev det bara en match: Premiären mot Visby. En fraktur på vänsterfoten gjorde att hon missade resten av säsongen.

Men i kväll var hon tillbaka när Northland tog emot Eos. Hon hälsades välkommen av en jublande hemmapublik, som även fick jubla många gånger under matchen.

Spelade 13,25

Northland krossade nämligen Lundalaget, som låg sexa i ligan inför serien, med hela 102–35.

Och för Nyström blev det en helt okej comebackmatch. Hon spelade 13,25, gjorde fyra poäng och en assist, tog åtta returer och gjorde två steals.

– Det var jätteroligt. Jag försökte kämpa och göra mitt bästa. Att bollen sen hamnade hos mig var en fördel, säger hon till kuriren.nu om den fina returtagningen.

Northland ligger tvåa i serien. De har vunnit samtliga matcher men har sämre poängskillnad än serieledande Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan dam

Mer i ämnet