Comebacken slutade i guld

Uppdaterad
Publicerad

I fjol bröt han nacken – och såg länge ut att tvingas avsluta karriären.

Men Daniel Bodin har gjort en mirakulös comeback. I natt körde svensken hem ett guld i X-games.

Det var för drygt elva månader sedan, under träning i en hoppgrop med skumgummi, som allt gick fel. Daniel Bodin fick den drygt 200 kilo tunga skotern över sig.

Han fick frakturer på fem av sju nackkotor. Till en början befarade läkarna att han skulle bli förlamad.

–Jag frågade redan på sjukhuset när jag kunde börja köra skoter igen. Läkarna tittade på mig som att jag inte var riktigt klok. ”I bästa fall kanske du kan puttra runt lite försiktigt om två år”berättade de för mig, säger Bodin i en interjvu med SVT Sport.

Men alla nervtrådar var inte av, Bodin återfick rörligheten – och kunde göra X-games-comeback redan i år i Aspen, Colorado. Och i natt kom det slutgiltiga beviset på att svensken är tillbaka på riktigt.

Poängen 92,33 räckte hela vägen till seger –  skoterstjärnan vann guld i best-trick på X-games.

–Det här är overkligt, det är otroligt. Jag bröt nacken förra året, och visste inte om jag någonsin skulle kunna köra igen, säger Bodin efter segern.

Guldet var svenskens andra i best-trick, och hans tredje totalt i X-games.

–Bara att vara tillbaka, och att sedan vinna guld är helt otroligt. Jag är obeskrivligt glad just nu, fortsätter Bodin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.