Foto: TT Nyhetsbyrån

Cricketspelare avled efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Den australiske cricketspelaren Phillip Hughes, som i tisdags knockades av en boll i huvudet under en match, har avlidit.

”En sorgens dag i cricket”, skriver den indiske cricketikonen Sachin Tendulkar på Twitter.

Det australiska cricketförbundets läkare Peter Brukner säger att Hughes, som skulle ha fyllt 26 år på söndag, aldrig återfick medvetandet efter olyckan.

Olyckan inträffade i en match mellan South Australia och New South Wales. Hughes träffades under hjälmen av New South Wales-kastarens boll och föll medvetslös till marken. Phillip Hughes, som var slagman, bar hjälm, men hjälmtillverkaren Masuri har sagt att det inte var den senaste modellen han bar och att bollen såg ut att ha träffat en oskyddad del bakom örat.

En fast bowler kastar en cricketboll i hastigheter över 140 kilometer i timmen. Det inträffar då och då att slagmän träffas på hjälmen. Hughes hade extrem otur då bollen träffade under hjälmen.

Australiens premiärminister Tony Abbott säger i ett meddelande att det som inträffat ”har berört miljoner australier. Att en ung person dör när han spelar i vår nationalsport är som en chockerande villfarelse”.

Den andra dagens spel av cricketmatchen mellan Pakistan och Nya Zeeland sköts upp på grund av dödsbeskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.