Foto: TT Nyhetsbyrån

Cupfiasko för Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Två matcher utan seger i Premier League. I kväll kom nästa stora smäll för Manchester United. Milton Keynes Dons från tredjedivisionen vann med hela 4-0 och slog ut storklubben ur ligacupen.

– Jag blir lite chockad över att titta på resultattavlan, säger MK Dons tränare Karl Robinson till Sky Sports.

Före matchen presenterades mittfältsstjärnan Angel Di Maria som Uniteds nästa värvning för en rekordsumma. När laget gick in i ligacupen i kväll vilade Louis van Gaal nyckelspelare som Wayne Rooney och Robin van Persie mot MK Dons, men startade med välkända spelare som Danny Welbeck och Shinji Kagawa.

De fick inte hål på motståndarna. Det fick ingen i Manchester United. I stället hette målskyttarna William Grigg och Benik Afoe.

Två tvåmålsskyttar

Grigg satte 1-0 i den första halvleken till MK Dons och ökade på i den andra när han bröstade in bollen bakom David de Gea i United-målet.

Inhopparen Benik Afoe tog sedan över som målskytt och satte 3-0 efter att ha skjutit direkt på en djupledspassning. Han fastställde även slutresultatet till 4-0.

Benik Afoe berättar om tränaren Karl Robinsons order inför inhoppet:

– Han sa till mig att göra två mål. Det gjorde jag, så han borde vara glad, säger Afoe till Sky Sports.

Manchester United kunde inte stoppa MK Dons och fiaskot var fullbordat när domaren blåste av matchen.

Det var första gången som United åkte ut ur ligacupens andra omgång sedan 1995 och första gången som laget förlorat med fyra mål mot ett lag från en lägre division.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.