Niklas Edin och Sverige har två raka vinster i VM. Foto: Bildbyrån

Andra raka för lag Edin

Uppdaterad
Publicerad

Lag Edin har öppnat bra i jakten på andra raka VM-guldet. Man följde upp premiärsegern mot Japan med att besegra hemmanationen Schweiz med 9–5.

– Vi var ganska nervösa inför mästerskapet. Båda matcherna har varit ganska jämna och vi har haft tur nog att vinna båda, vi kämpade och kunde rycka när vi behövde det, säger Niklas Edin till Internationella curlingförbundets hemsida.

Sveriges curlingherrar är i Schweiz för att försvara sitt VM-guld från i fjol och man har fått en bra start på mästerskapet. Lag Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström, Christoffer Sundgren och Niklas Edin, besegrade Schweiz under söndagsförmiddagen och tog därmed andra raka segern.

”Måste upp en nivå”

Lag Edin tog ett tidigt grepp och var bland annat i ledning med 6–3. Man vann till slut komfortabelt med 9–5.

– Jag tycker fortfarande att vi måste upp en nivå. Alla kan slå alla här och du behöver vara fokuserad, säger Edin.

I VM-premiären segrade man mot Japan med 8–5, ett avgörande ryck kom i den sjunde omgången när man gick från 4–3 till 6–3.

I kväll väntar match mot Tyskland som har inlett VM med två förluster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.