Svenskt depp efter VM-bronsmatchen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lag Hasselborg VM-fyra i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen VM-medalj för Lag Hasselborg.

Bronsmatchen slutade med förlust mot Skottland, 4–6.

– Ibland är inte marginalerna med, säger Sara McManus.

Sverige tog en time out innan sin sista sten i den tionde omgången, men det hjälpte föga. När Anna Hasselborg inte fick bort Skottlands röda sten inne i boet, med vetskapen att motståndet hade fördelen med sista sten, innebar det en hedersam fjärdeplats i VM i Kina.

Tappade ledning

Slutresultatet skrevs till 4–6, trots blågul 3–1-ledning efter halva matchen. Det blev dramatiskt, och skippern Anna Hasselborg tillsammans med övriga lagkamrater var tydligt besvikna efteråt.

– Curling är curling och ibland är inte marginalerna med. Vi hade lite missar här och där precis som Skottland, men hade chans till vinst ända fram till sista stenen. Tyvärr gick det inte vägen den här gången, säger Sara McManus till förbundets hemsida.

”Skattkista av erfarenheter”

Förbundskaptenen Peja Lindholm om de blågula prestationerna i världsmästerskapet.

– Tjejerna ska vara stolta över den insats de har gjort. Deras första VM och går direkt till slutspel. Just nu är det såklart surt efter torsken i bronsmatchen. Men det var en bra spelad match och tjejerna har fått en skattkista av erfarenheter som blir nyttiga i framtida mästerskap.

Kanada vann sedan finalen mot Ryssland med 8–3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.